Saturday, April 23, 2011

Maple Roast Parsnips

These are yummy with a sweet, sticky crust.

The first time I made these they were too undercooked and too many.  "Make fewer, cook longer", was Ed's advice.  So for a company dinner the next night I cooked fewer and longer and the longer cooking shrunk the volume so I had even fewer than intended and every last piece was enjoyed.

Bottom line is 2 pounds serves 4-6.

Scrub well and peel only major blemishes:

2 pounds parsnips

Cut into strips about 3 inches long and 1/4 inch in cross section, then toss with:

2 t olive oil
2 T maple syrup

Place in flat oven proof dish, approximately 9 inches by 13 inches that has been brushed with olive oil and put in pre-heated 400 degree F oven.  Roast for approximately 30 minutes, stirring every 10 minutes until parsnips are golden.   While cooking at 400 degrees may result in a few dark tips, this temperature gives the parsnips a crispness that a lower oven temperature does not.

Reviewed 8/24/2017

1 comment:

 1. Mỗi sáng một ly cafe giúp bạn điều gì
  Cafe hiện nay là một trong những loại thức uống thịn hành trên khắp thế giới. Tại việt nam cũng không ngoại lệ khi có nhiều cac quan cafe dep o saigon được xây dựng lên phục vụ khách hàng. Quán cafe không chỉ là nơi giải trí, trò chuyện mà hiện nay như là nơi giúp giao luu hay các buổi gặp mặt, học tập, offline các nhóm hội khác nhau. Vậy tác dụng một ly cafe giúp bạn những gì?
  1. Cà phê làm giảm nguy cơ mất trí nhớ
  Theo nghiên cứu đưa ra năm 2014 của Alzheimer Europe Annual Congress thì người uống 3 đến 5 tách cà phê có thể giảm 20% nguy cơ phát triển bệnh mất trí nhớ.
  Không những vậy, cà phê cũng góp phần làm giảm nguy cơ nhồi máu cơ tim và bệnh tiểu đường loại 2.
  >> Bạn có thể tham khảo thêm thông tin về các cafe tú xương giúp bạn lựa chọn không gian riêng cho mình nhâm nhi một ly cafe.

  ReplyDelete